Morgoth, dla Twojej informacji - komplet podszybia tańszy w ASO w Warszawie o prawie 100 PLN, więc to jest podejście do klienta? Wtedy jeszcze pewniejsze, że ktoś kupi coś na miejscu, czyli w Warszawie, niż będzie się bujał do Stojadeł. Cena stanowi ważne kryterium, ale i czas to pieniądz. A w tym przypadku obie te rzeczy są na korzyść ASO w Warszawie :idea:
Polecam ASO Carsed Mińsk Mazowiecki
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez HunterMorgoth, dla Twojej informacji - komplet podszybia tańszy w ASO w Warszawie o prawie 100 PLN, więc to jest podejście do klienta?
W PL wielu "biznesmenów" woli obsłużyć 10-ciu klientów i zarobić 1000 PLN, niż obsłużyć 100-tu z mniejszą marżą i zarobić te same pieniądze. Takie podejście do kapitalizmu. Podejście oczywiście złe z punktu widzenia nas, klientów, ale tak już jest.
Zamieszczone przez HunterA w tym przypadku obie te rzeczy są na korzyść ASO w Warszawie :idea:
- mają do mnie przyjechać
- zabrać auto do ASO
- zrobić przegląd
- wymienić co mi tam trzeba, np. to podszybie
- wymyć auto
- odstawić auto pod firmę/dom/gdzie mi pasuje
To nie certoli się z nieco wyższą ceną.
Oczywiście myślący forumowicz OCP kupi sobie podszybie gdzie indziej.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothTAK !!!
W PL wielu "biznesmenów" woli obsłużyć 10-ciu klientów i zarobić 1000 PLN, niż obsłużyć 100-tu z mniejszą marżą i zarobić te same pieniądze. Takie podejście do kapitalizmu. Podejście oczywiście złe z punktu widzenia nas, klientów, ale tak już jest.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruczy ty wiesz co napisałeś ? jakieś straszne bzdury, policz sobie koszt obsługi, roboczo godziny pracownika i innych kosztów pobocznych przy obsłudze tych 10 klientów i tych 100 to Ci się rozjaśni trochę.
Podam Ci inny przykład, raczej odległy od Skody - kolega pracuje w serwisie Jaguara i wcale nie kryje się z tym, że u nich jest drogo. Wychodzą z założenia, że jak klienta stać na Jaga, to i za byle pierdółkę zapłaci drożej niż np. w Niemczech. "Naraiłem" mu klienta, gościa z kilkunastoletnim Jagiem i ... zgodnie z oczekiwaniami, nie dogadali się :lol:Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Dobra ludziki mam problem muszę udać się na pierwszy przegląd ...
I niestety to moje drugie nowe auto ... i wiem już co to ASO ;/
I pytanie jest takie gdzie mi nie ukręcą śruby w misce olejowej w mazowieckim ?
Auto wimar odpada już z definicji sama wizyta w salonie odrzuciła mnie na kilometr choć mam ich koło domu. Napaliłem sie na Stojadła ale ostatnie posty mnie zabiły ... naprawdę zostaje taca i modlitwa ?Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Psycho DadI pytanie jest takie gdzie mi nie ukręcą śruby w misce olejowej w mazowieckim ?
a co do ASO w MM to i tak chyba najlepszy wybór jakie jest w "okolicy", akurat pod względem przeglądów nie mam nic do zarudzenia i osoby z naklejką traktują nie jak idiotów którzy się nie znają.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruosoby z naklejką traktują nie jak idiotów którzy się nie znają.Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothHmmmm sugerujesz, że warto się okleić przed przeglądami? Czyżby Carsed czytał to forum?O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lorumamy u nich zniżki ale dla aut oklejonych i są osoby które tam pracują i są obecne na naszym forum.Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothA jakie zniżki, bo nie znalazłem tutaj http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=1781O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez MorgothA jakie zniżki, bo nie znalazłem tutaj http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=1781Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Witam ... jestem już po przeglądzie po 15kkm w ASO Carsed.
Aso jak Aso na kolana nie powala, choć nie odrzuca na dzień doby jak Auto Wimar.
Miła obsługa , auto umyte ... porozmawiać można. Rabacik wyrwać da rade.
Ale żeby nie było różowo minusy:
Brak filtra kabiny na stanie serwisu.
Na pomiar zbieżności trzeba się dodatkowo umawiać, bo to długo trwa i jeszcze nikt tego nie opanował bo to nowa maszyna itp. :shock:Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Morgoth
*)
Carsed VW w Siedlcach uważany jest za najlepszego dilera Panzerwagena, przynajmniej w ostatnich latach i na tym terenie (w kraju też). Widocznie chcą odciąć od tego kupony sprzedając i serwisując Skodę bliżej Wawy.
Pierwsza rzecz - z tego co piszą na stronie wynika że najpierw była Skoda (1996r.), VW w Siedlcach otworzyli w grudniu 2009 r. - więc jesli są uważani - jak piszesz - za "najlepszego dilera Panzerwagena, przynajmniej w ostatnich latach i na tym terenie (w kraju też)" to chyba rzeczywiście muszą mieć nieziemsko dobrą renomę :shock:
Druga rzecz, skoro VW było później, to chyba cięzko odcinać od tego kupony otwierając dużo wcześniej (nie wiem ile, ja tam jeździłem prawie 5 lat ze Skodami) salon Skody... Ciąg przyczynowo-skutkowy chyba szwankuje, prawda? :roll:
Nie wiesz, nie pisz. A jak piszesz i nie jesteś pewny, to polecam szukajki - przecież to nie boli, a głupot na forum bedzie mniej. Taką zasłyszaną "wioskową mądrością" możemy sie karmić nawzajem tylko chyba nic z tego nie wyniknie, a i nie potrzebnie wprowadzasz ludzi w błąd.Szer.koszenia-53 cm,Silnik-5,0 b/s,System rozruchu - ręczny,Kosz na trawę-75 l,płócienny z twardą pokrywą,Funkcja mieląca-standard,Deflektor-standard,Koła-8",Wysokość koszenia-35-95 mm,Waga-42 kg..a statkiem z USA płyną już nowe chromy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Psycho DadNa pomiar zbieżności trzeba się dodatkowo umawiać, bo to długo trwa i jeszcze nikt tego nie opanował bo to nowa maszyna itp. :shock:
Jesli ktos ma problem ze zbieznoscia to polecam warsztaty niezalezne - osobiscie przetestowalem ASKO i byli bardzo OK
Komentarz
-
-
Rybeusz
Carsed zdobył nie tak dawno tytuł najlepszego dilera Skody w Polsce (2007). Byli też pierwszym salonem VW w kraju który powstał wedle nowej koncepcji salonów dilerskich w Europie. To są fakty.
Mój "ulubiony" handlowiec VW twierdził, że Carsed zdobył w jakimś rankingu dilerów, czy opinii klientów najlepsze miejsce. To nie fakt, tylko info od ich człowieka, więc przyznaję, że nie mam na to potwierdzenia.
Natomiast mając doświadczenie z kilkoma dilerami VW w Wawie i okolicy, a także będąc przyzwyczajonym do wysokiej jakości obsługi w ASO Toyoty (kilka aut od prawie 10 lat), z cała stanowczością mogę powiedzieć, że zabieganie o klienta, rzetelność informacji oraz podejście do klienta w przypadku Carsedu wypadło bardzo dobrze, najlepiej ze wszystkich ASO VW w których byłem.
Podobną opinię o Carsedzie (VW) mają koledzy z zaprzyjaźnionej firmy leasingowej, polecali mi ich bez zastanowienia (i sami nic z tego nie mają, bo ich firma kupuje VW na Śląsku). To samo zarządzający flotą w naszej firmie. Mnie takie opinie przekonują i nie są tylko "wioskową mądrością".
Masz obiekcje co do mojego zdania, to napisz konkretnie w czym się nie zgadzasz.
BTW możesz polecić lepszego dilera VW na Mazowszu?Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Kolego, wszystko prawda. Na tle konkurencji Carsed wypada bardzo dobrze, ja przeciez też to napisałem kilka linijek wyżej :P Serwisowałem tam kilka Skód, jak kolejne bedzie Skodą lub VW to pewnie tez bedę dalej tam serwisował. Nie róbmy juz prosze OT, ale przeczytaj sobie na spokojnie jeszcze raz mojego posta, tym razem ze zrozumieniem i zobacz proszę, do których częsci Twojej wypowiedzi miałem zastrzeżenia (własnie dlatego zacytowałem je, żeby przypadkiem nie było nieporozumień), bo nie bardzo trzymały się kupy... no offence pleaseSzer.koszenia-53 cm,Silnik-5,0 b/s,System rozruchu - ręczny,Kosz na trawę-75 l,płócienny z twardą pokrywą,Funkcja mieląca-standard,Deflektor-standard,Koła-8",Wysokość koszenia-35-95 mm,Waga-42 kg..a statkiem z USA płyną już nowe chromy
Komentarz
-
-
Chciałem również polecić lakiernię ASO Carsed w Mińsku Mazowieckim - naprawa (lakierowanie drzwi, progu, błotnika oraz wymiana listw bocznych - lakier czarna perła) odbyła się w zakładanym terminie - oddałem w sobotę, odebrałem w środę jeśli mnie pamięć nie myli.
Auto z powrotem wygląda jak nowe, zapewne na przegląd serwisowy pofatyguję się te 40 km ponownie.
Byłem też kontrolnie w ASO na Felińskiego, gdzie stwierdzili że "jak czarna perła, to lakierowanie będzie dwa razy droższe" - co oczywiście okazało się totalną bzdurą.
Tak, samochód został również umyty, ponoć na myjni ręcznej.
Komentarz
-
-
Witam, zachęcony opiniami o Carsed w Mińsku Mazowieckim pojechałem tam na przegląd przy 30 kkm.
Jak najbardziej dołączam do zwolenników tego ASO. Warto przejechać z Warszawy te 40+ km na przegląd.
Obsługa podchodząca uczciwie do klienta. W moim przypadku pracownik serwisu pomimo, że auto nie jest już na gwarancji zaproponował zniżke na część z typową usterką spowodowaną wadami materiału (parciejąca guma w drążku tylnego zawieszenia), co traktuję jako wyraz dobrej woli z ich strony.
Zgodnie z umową dostałem zniżkę w ramach OCP.
Więc na następny przegląd też się tam wybieram.kev44
Jeśli coś jest głupie, ale działa, to nie jest głupie.
Komentarz
-
-
Panowie zapytam, czy Carsed jako firma ma takie same ceny za przegląd w Siedlcach i Mińsku? Byłem dzisiaj zapytać w Siedlcach o przeglad po 120kkm i powiedziano mi standardowo 900zl.Hmmm wydaje mi się , że to sporo kasy. I tak się teraz zastanawiam, czy może byc róznica w cenie w Mińsku?Pewnie nie. Może zapytam dodatkowo, jak wyrwać zniżkę za OCP?
Komentarz
-
-
Korzystalem z 2 ASO w Warszawie i jednego w Siedlacach, zdecydowanie polecam Carsed przed Mińskiem Mazowieckim, tam też kupiłem swojego tura (Jaczak). Starają się ludziska, jeżdżę tylko tam, Skoda, że nie mają przeglądów gazowych. Naprawdę warto przejechac nawet ze stolicy. Zniżki szanują ale tylko z wlepą tak, jak ma byc. Generalnie nikt ne jest wylweny ze zniżkami, ale...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aro333Panowie zapytam, czy Carsed jako firma ma takie same ceny za przegląd w Siedlcach i Mińsku?
Z mojej praktyki z Toyota wynika, że przeglądy w Siedlcach (ASO Auto Podlasie) były sporo tańsze niż w Wawie, tylko dochodził dojazd (czas i Twoje paliwo).
Zamieszczone przez aro333Może zapytam dodatkowo, jak wyrwać zniżkę za OCP?
... przegląd się zbliża, trzeba będzie poszukać tej lepki i w końcu ją nakleić :roll:Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Nie kożystałem usług ASO Carsed Mińsk Mazowiecki wcześniej ale to jedyne ASO w mazowieckim któro podjeło się wymiany licznika na Maxi dot (licznik mój). Usługa wykonana szybko bez problemu że licznik używany. Mogłem być przy wymianie no i zniżka dla OCP.
Obsługa w porównaniu z już wspomnianym tu ASO z Warszawy bez porównania.
Podsumowując ASO godne polecania!
Komentarz
-
Komentarz